Veelgestelde vragen

Het assortiment van Themavlaggen.nl is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Kijk op de assortimentspagina om een indruk van alle mogelijkheden te zien. Andere vlagwensen? Neem dan contact met ons op en we kijken naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op Themavlaggen.nl zijn exclusief 21% BTW. Direct na het bestellen wordt de factuur meegestuurd, waarop het BTW bedrag separaat gespecificeerd is.

De minimum oplage is 1 vlag. Tenzij anders aangegeven is de maximum bestelhoeveelheid 500 themavlaggen. Bij hogere oplagen kan vaak een betere prijs worden afgegeven, neem hiervoor eerst contact met ons op voor een passende prijsopgave.

Met een gepersonaliseerde vlag wordt bedoeld een vlag met een variabele tekst. De vlaggen hebben allemaal hetzelfde ontwerp en één bepaalde regel heeft bij iedere vlag een andere tekst. Denk bijvoorbeeld aan een wisselende voornaam bij examenvlaggen of een wisselende straat- of wijknaam bij buurtvlaggen. De vlaggen zijn ongeveer een euro duurder dan wanneer voor één ontwerp wordt gekozen, maar daarmee heb je wel iets unieks in handen.

Indien wij het drukbestand voor je verzorgen, wordt hiervoor een vast bedrag van € 45,00 (excl. BTW) berekend. Wij zorgen er dan voor dat aan de hand van jouw instructies en (eventueel) je logo een ontwerp gemaakt wordt. Je krijgt dan, voordat er gedrukt wordt, nog 1x een proef ter goedkeuring.
Maak je zelf het drukbestand-PDF of is een ongewijzigde herdruk van vorig jaar gewenst, dan geldt er natuurlijk geen enkele toeslag.

Deze instructies gelden alleen indien jij  het drukbestand aanlevert.
Het meest veilige is om een PDF bestand aan te leveren, maar ook -ai, -eps, of -cdr kunnen verwerkt worden. De gebruikelijke resolutie voor drukbestanden is 300 dpi, in geval van vlaggen is het absolute minimum 150 dpi. Hoe lager het getal, hoe onscherper de afdruk. Teksten, tekens en figuren omzetten naar lettercontouren / schaal volgen.

Voor iedere bestelling kan één afleveradres worden ingegeven. Bij een minimale ordergrootte van €250,00 excl. BTW worden er geen verpakkings- en verzendkosten berekend. Daaronder geldt een vast tarief van €12,50 per afleveradres, ook als er meerdere soorten in 1 bestelling geplaatst worden.

De levertijd van de themavlaggen hangt af van het aantal vlaggen dat gewenst is. Zo is de standaard levertijd voor gevelvlaggen bij een oplage tot 500 exemplaren 8-12 werkdagen, ervan uitgaande dat de pakketdiensten next day delivery hanteren. Door het algemene tekort aan personeel is dit helaas soms wat langer. Bij bewerkelijke vlaggen, zoals beachvlaggen en wimpels, kan de levertijd wat langer zijn.

Een spoedlevering wordt doorgaans binnen 5 werkdagen geleverd. De productietijd gaat in na ontvangst van je betaling en goedkeuring op de drukproef (indien wij het ontwerp voor je hebben verzorgd).

De vlaggen hebben een gemiddelde levensduur van vier maanden bij een continu gebruik. Na deze periode vertonen vlaggen slijtage en worden de kleuren wat fletser. Uiteraard is de levensduur afhankelijk van de weersomstandigheden. Sneeuw, regen en harde wind hebben een negatieve invloed op de levensduur. Het advies is om bij windkracht 6 en hoger de vlaggen naar binnen te halen.

Het is mogelijk de vlaggen te wassen op 30 graden, alleen adviseren wij dat niet. Door het wassen van de vlaggen kunnen de kleuren wat gaan verbleken en het verkort de levensduur enigszins.